Elämyspuisto Haapamäellä

Haapamäen Höyryveturipuisto on elämyspuisto, jossa pääset tutustumaan Haapamäen rautatiehistoriaan ja höyryvetureihin. Puistossa on evakkovaununäyttely. Tarjoamme myös suuren joukon palveluja koko perheelle.

Kysy lisää palveluistamme

Elämyspuistosta löytyy oikeita höyryvetureita. Lapset viihtyvät myös leikkipaikalla sekä tutustumassa puiston lampaisiin. Järjestämme lampaiden hoitoleirejä sekä resiinaretkiä. Kahvilaravintola palvelee ravintolavaunussa anniskeluoikeuksin.

Monipuoliset palvelumme

Monipuoliset palvelumme sisältävät erilaisia mahdollisuuksia tutustua höyryvetureihin ja rautatiehistoriaan. Järjestämme lampaiden hoitoleirejä sekä resiinaretkiä.

Höyryveturipuiston Ravintola palvelee ravintolavaunussa. Ravintolassa on suolaisia ja makeita herkkuja, myös anniskeluoikeudet sekä viihtyisä terassi.
Tarjolla on monenlaista muuta tekemistä koko perheen viihtyvyyden takaamiseksi.

Lasten alueella on trampoliini turvaverkolla, pallomeri, pelejä sekä muuta touhulaitteistoa.

Myynnissä käytettyä Märklin pienoisrautatiekalustoa 50 - 70-luvuilta. Löytyy vetureita, matkustajavaunuja, tavaravaunuja sekä radanrakennustarvikkeita.

  • 7 hehtaaria höyryveturi- ja junakalustoa

  • Leirintäalue

  • Hyttimajoitusta junanvaunuissa

  • Resiinaretket tilauksesta

  • Lasten monipuolinen leikkialue ja lampaita

  • Evakkovaununäyttely

  • Lampaiden hoitoleirejä

Höyryveturit

Höyryveturipuistossa on nähtävillä kaksitoista erilaista höyryveturityyppiä. Osa höyryvetureistamme ovat yli satavuotiaita. Meiltä löytyvät muun muassa nämä höyryveturit (valmistusvuosi suluissa): 

Wilson 618 (1917)
Jumbo 609 (1917)
Ukko-Pekka 1010 (1949)

 

Yksi höyryvetureistamme on höyryveturin toimintaperiaatetta kuvaava, halkaistu veturi. Tämä Lokomon konepajalla Tampereella vuonna 1939 valmistettu raskas pikajunaveturi Hr1 (lempinimeltään Ukko-Pekka) on valmistussarjansa numero 1003. Väritunnisteilla erottuu näyttävästi mahtavan höyrykoneen toiminnalliset eri osat. Resiina-lehden artikkelissa alan vanhat konkarit ovat tutustumassa Ukko-Pekan sielunelämään.

Hinnasto

Sisäänpääsymaksut

Aikuiset

13 EUR

Eläkeläiset ja opiskelijat

11 EUR

Lapset (4–16 v)

8 EUR

Perhelippu (2+2)

35 EUR

 

 

Myös kausikortit ja lahjakortit.

Aikuisryhmät (min. 16 hlöä)

10 EUR

Lapsiryhmät

6 EUR

Resiinaretket

Noin kahden tunnin retki (18 km) välillä Haapamäki–Yltiä–Haapamäki. Kysy myös omatoimisia resiinaretkiä. Retken sisältö ja pituus asiakkaan toiveiden mukaisesti sovittavissa. Lisätietoja ja varaukset puh 0400 467 571.

Opastettu puistokierros höyryveturiesittelyineen kuuluu ryhmähintoihin. Oppaamme opastavat ja neuvovat mielellään myös yksittäisiä asiakkaita.

Meillä käy käteinen, pankkikortti, yleisimmät luottokortit, epassi, edenred ja smartum. Suosithan korttimaksamista.

Koirat ovat tervetulleita puistoon.

Tutustu myös majoitukseen caravan-alueellamme!

Muista myös mahdollisuus majoittua caravan-alueellamme Haapamäen elämyspuiston vierailusi yhteydessä. Leirintäalueellemme voit tulla telttailemaan. Meillä on paikkoja asuntoautoille ja -vaunuille. Vaihtoehtoisesti voit varata hyttimajoituksen junavaunussa.

 

 

Tutustu majoitusvaihtoehtoihin