Elämyspuisto Haapamäellä

Haapamäen Höyryveturipuisto on elämyspuisto, jossa pääset tutustumaan Haapamäen rautatiehistoriaan ja höyryvetureihin. Tarjoamme myös suuren joukon palveluita koko perheelle.

Kysy lisää palveluistamme

Elämyspuistosta löytyy oikeita höyryvetureita. Meillä on Suomen pisin puistojunarata ja Pikku-Huru-veturi kuljettaa kesällä joka päivä. Lapset viihtyvät myös esimerkiksi leikki- ja puuha-alueella sekä tutustumassa puiston lampaisiin.

Monipuoliset palvelumme

Monipuoliset palvelumme sisältävät erilaisia mahdollisuuksia tutustua höyryvetureihin ja rautatiehistoriaan. Puistojunamme ajaa päivittäin ja kiertää noin 500 metrin lenkkiä veturinaan Pikku-Huru. Ryhmille järjestämme resiinaretkiä tilauksesta.
Tarjolla on myös monenlaista muuta tekemistä koko perheen viihtyvyyden takaamiseksi.  Lauantaina alueella järjestetään suositut tanssit. 

Lasten alueella on suuri pompputyyny, satutalot, pallomeri, pelejä sekä muuta touhulaitteistoa. Lasten alueen vieressä sijaitsevat puistojunan lähtöasema ja lampaiden aitaus.

Myynnissä käytettyä Märklin pienoisrautatiekalustoa 50 - 70-luvuilta. Löytyy vetureita, matkustajavaunuja, tavaravaunuja sekä radanrakennustarvikkeita.

  • 7 hehtaaria höyryveturi- ja junakalustoa

  • Näyttely Haapamäen rautatiehistoriasta

  • Suurikokoinen pienoismalli Haapamäen asema-alueesta 1960-luvulta

  • Esittelykierrokset veturitalleille ja rautatiekylämiljööseen

  • Pikku-Huru-veturin kyydit Suomen pisimmällä pienoisrautatiellä

  • Resiinaretket tilauksesta ryhmille

  • Lasten oma touhupuisto ja lampaita

  • Lakumyymälä (tehtaanmyymälä)

  • Lauantaitanssit

  • Järjestämme häät ym. juhlatilaisuudet!

Höyryveturit

Höyryveturipuistossa on nähtävillä kaksitoista erilaista höyryveturityyppiä. Neljä höyryvetureistamme ovat yli satavuotiaita. Meiltä löytyvät muun muassa nämä höyryveturit (valmistusvuosi suluissa): 


Tk2-419 (1904)
Wilson 618 (1917)
Jumbo 609 (1917)
Ukko-Pekka 1010 (1949)


Yksi höyryvetureistamme on höyryveturin toimintaperiaatetta kuvaava, halkaistu veturi. Tämä Lokomon konepajalla Tampereella vuonna 1939 valmistettu raskas pikajunaveturi Hr1 (lempinimeltään Ukko-Pekka) on valmistussarjansa numero 1003. Väritunnisteilla erottuu näyttävästi mahtavan höyrykoneen toiminnalliset eri osat. Resiina-lehden artikkelissa alan vanhat konkarit ovat tutustumassa Ukko-Pekan sielunelämään.

Hinnasto

Sisäänpääsymaksut

Aikuiset

Eläkeläiset ja opiskelijat

Lapset (4–16 v)

Perhelippu (2+2)

 

 

Myös kausikortit ja lahjakortit.

Aikuisryhmät (min. 16 hlöä)

Lapsiryhmät

Puistojuna

2 € kierros

Resiinaretket ryhmille

Kahden tunnin retki (18 km) välillä Haapamäki–Yltiä–Haapamäki sisältää kahvituksen matkalla. Kysy myös omatoimisia resiinaretkiä alkaen 18 €/hlö.  Lisätietoja ja varaukset puh 0400 467 571.

Opastettu puistokierros höyryveturiesittelyineen kuuluu ryhmähintoihin. Oppaamme opastavat ja neuvovat mielellään myös yksittäisiä asiakkaita.

Meillä käy käteinen, pankkikortti ja yleisimmät luottokortit. Suosithan korttimaksamista.

Koirat ovat tervetulleita puistoon.

Tutustu myös majoitukseen caravan-alueellamme!

Muista myös mahdollisuus majoittua caravan-alueellamme Haapamäen elämyspuiston vierailusi yhteydessä. Leirintäalueellemme voit tulla telttailemaan. Meillä on paikkoja asuntoautoille ja -vaunuille. Vaihtoehtoisesti voit varata hyttimajoituksen junavaunussa.

 

 

Tutustu majoitusvaihtoehtoihin